Naar inhoud

FiCor deksysteem galerij

Transformatie schoolgebouw tot appartementen Maassluis

De eisen die aan een goed schoolgebouw worden gesteld veranderen met de tijd, en oude schoolgebouwen voldoen vaak niet meer aan de moderne verwachtingen. Toch is het zonde om dit soort markante, en vaak monumentale gebouwen dan maar te slopen. Mede dankzij onze Ficor PyroS galerijoplossing is de voormalige Minister de Visserschool in Maassluis getransformeerd naar een modern en opvallend appartementencomplex. Het voormalig schoolgebouw huist nu veertien moderne appartementen. Een prachtig klassiek pand heeft hiermee een tweede leven gekregen. 

 

De nieuwe appartementen op de bovenverdieping zijn via de achterzijde begaanbaar gemaakt met een lichtgewicht galerij voorzien van Ficor PyroS galerijdekdelen. Ook hebben een aantal van de bovenste appartementen extra buitenruimte gekregen in de vorm van een balkon. Een externe stalen galerijsysteem is een uitstekende oplossing voor klassieke gebouwen waarvan de gevel maar een beperkt gewicht kan dragen. 

 

Bouwbedrijf en opdrachtgever JJ de Haas BV koos in samenspraak met de architect voor een eigen kleur galerijdekdelen. Zo sluit de galerij qua kleur perfect aan bij de rest van het pand. De galerijdekdelen zijn onderling waterdicht verbonden zodat ook de onderliggende woning geen vervelende lekkage ondervinden bij de voordeur. 

 

×

Informatie
formulier

Transformatie schoolgebouw tot appartementen Maassluis
Chat met ons
FiCor
Dé oplossing voor galerijen en balkons, nieuwbouw en renovatie
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
17:10